Coronaløsninger: Om Mink

Livedebat program om udryddelsen af den danske mink industri under pandemien. Optaget og sendt fra SpeakerBee's livestreaming studier.

Se hele programmet herunder.

Den danske minkbranche er på rekordtid blevet udryddet på grund af Covid-19. Hvad gik galt? Og hvad kunne man - set i bakspejlet - have gjort anderledes? SpeakerBee har inviteret professor i veterinær virologi, Lars Erik Larsen, i studiet sammen med chefkonsulent i veterinære forhold hos Landbrug & Fødevarer, Jan Dahl, og Niels Høiby, som er professor i klinisk mikrobiologi. Tanken er at sætte forskere og branchefolk med forskellig baggrund og indsigt sammen for at se, om der var noget af håndteringen i minksagen, man kunne have gjort anderledes. Allerede i starten af maj vidste man, at covid-19 kunne mutere i mink og hoppe mellem dyr og mennesker. I løbet af juni og juli slog man de første smittede minkbesætninger ned. Men hvor meget blev branchen involveret i løsningsforslag? Hvad kan egentlig lade sig gøre? Og hvordan ser fremtiden ud for minkavlere i Danmark? Det vil vi forsøge at folde ud i programmet.

Coronakrisen er ikke ovre, så andre brancher kan nå at blive ramt endnu. Mange brancher er allerede dybt berørt af krisen - selvom det er i mindre grad end minkbranchen. Derfor er det vigtigt at lære af coronahåndteringen, hvor erfaringerne med minkbranchen måske kan bruges.

Du kan som altid hos SpeakerBee selv deltage i chatten til højre, hvor du kan stille direkte spørgsmål til deltagerne. Husk du kan blive påmindet om live-programmet ved at trykke på den orange knap på billedet ovenfor.    

Om programmet:

Coronaen meldte sin ankomst i november 2019 i Kina. Siden spredte den sig rundt i Asien og efterfølgende til resten af verden. I Europa så vi konsekvensen af at være uforberedt på en smitsom sygdom fra Asien, som først ramte Sydeuropa, men siden spredte sig - med blandt andet skiturister - til Danmark og Norden. Danmark lukkede ned 11. og 17. marts, og siden har vi ikke haft en normal hverdag. Mange lande har valgt forskellige strategier og forskellige tilgange til at håndtere krisen. Så hvad ved vi efter 9 måneders coronakaos? Gør vi det godt nok i Danmark? Hvordan kan man løse problemerne? Hvilke brancher er berørt? Har brancherne selv nogle idéer til løsningerne på deres udfordringer, men er ikke blevet hørt? Vi inviterer branchefolk, praktikere, forskere og andre relevante personer ind i et program, der i bedste konstruktive journalistiske facon sætter fokus på coronaløsninger.Man behøver ikke at være enig, men vi vil prøve at lytte til hinanden.

Tovholder: Christina Yoon Petersen

Vil du vide mere om livestreaming fra studierne? Læs hvordan vi producerer hos SpeakerBee her.

/nyheder

Følg med på de nyeste livestreaming trends

Vil du have Danmarks (måske) skarpeste nyhedsbrev om livestreaming? Hver 14'ende dag sender vi dig de absolut vigtigste trends og viden indenfor livestreaming.
Ved at tilmelde dig nyhedsbrevet accepterer du at vi må sende dig den nyeste viden om livestreaming. Læs mere om hvordan vi opbevarer din data her.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.