Seier & Jesper Buus: Hvad er en blockchain, og hvilken rolle vil teknologien spille i fremtiden?

De fleste har først for alvor fået øjnene op for kryptografi og blockchain de seneste år, ikke mindst på grund af den meget omtalte Bitcoin, der er blevet et populært spekulationsobjekt. Men fundamentet for de moderne blockchains er bygget mange år før Bitcoin, og ikke mindst danske forskere har spillet en meget stor rolle.

Lars Seiers blockchain-projekt Concordium

Snart lancerer Lars Seier projektet Concordium, en helt moderne version af blockchain målrettet især imod brug af virksomheder. De tidlige generationer af blockchains har nemlig ikke for alvor fået hul igennem til forretningsverdenen grundet en række mangler og udfordringer, som programmet vil komme ind på.Med i studiet har Lars Seier denne gang inviteret Jesper Buus Nielsen, som er professor og chefkryptograf på Aarhus Universitet, men han har samtidig været en uvurderlig rådgiver for Concordium de seneste par år, hvor teknologien og forskningen skulle sidde lige i skabet.I dette program (hvor vi taler så forståeligt og pædagogisk om de komplicerede emner som muligt, så lyt endelig med selvom du er nybegynder) kommer du også med på en tidsrejse bagud i tiden, hvor vi skal høre om moderne kryptografi og grundlaget for digitale signaturer, der blev opfundet i 1978.Alt hvad vi ved om blockchain er sket på godt 40 år. Så udviklingen er gået relativt hurtigt. Det er ret unikt at have et forskningsfelt, som er så nyt, og hvor vi stadig har Founding Fathers gående blandt os. Det gør også, at vi stadigvæk ser, at mange af de stærkeste forskningsmiljøer er der, hvor de tidlige folk var. Blandt andet i Aarhus, hvor en del af Concordium ligger og Jesper Buus Nielsen arbejder. Aarhus regnes blandt verdens absolutte topuniversiteter på kryptografiområdet.

Vi kommer også til at høre om, hvad kryptografisk grundforskning i blockchain egentlig går ud på. Og hvad forskerne på Concordium Blockchain Research Centre (COBRA) på Aarhus Universitet løbende arbejder på. Men vi skal også se frem i tiden. Hvilket potentiale har blockchain teknologien? Hvordan ser fremtidens kryptografi ud? Hvad er hot om 20 år?

Om programmet

Programmet hedder ”Seier &”, fordi Lars Seier hver anden uge inviterer en interessant gæst i studiet, som på et tidspunkt har gjort indtryk på ham. Èn han kan lære noget af, men også én som han måske kan lære en ting eller to. De to behøver ikke at være enige, men de taler om et emne set fra hvert deres synspunkt.

Lars Seier Christensen er stifter af Saxo Bank. Han har via sin venturefond Seier Capital investeret i et hav af forskellige virksomheder inden for sine interesseområder, som tæller alt fra sport, kultur, gastronomi, IT og medier. Du kender ham nok også fra medierne, hvor han ofte optræder i et interview, fordi han har lavet en ny investering eller ment noget kontroversielt. I øjeblikket er han tilmed bogaktuel, hvor forfatteren Hanne Sindbæk har skrevet en sjov og medrivende bog om Lars’ liv som et roadtrip down memory lane. Nu kan du møde Lars Seier fra en ny vinkel, hvor man kommer dybere ned i de interesser, som han har. Det kan være alt fra oplevelser, han har prøvet, eller idéer han vil udfolde. Men kedeligt bliver det ikke.

Vil du få dit budskab frem og samtidig skabe unikke og engagerende seeroplevelser? Læs hvordan du kan det med livestreaming her.


/nyheder

Følg med på de nyeste livestreaming trends

Vil du have Danmarks (måske) skarpeste nyhedsbrev om livestreaming? Hver 14'ende dag sender vi dig de absolut vigtigste trends og viden indenfor livestreaming.
Ved at tilmelde dig nyhedsbrevet accepterer du at vi må sende dig den nyeste viden om livestreaming. Læs mere om hvordan vi opbevarer din data her.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.