Vækstiværksætterne: Hvordan rejser man kapital som ny iværksætter?

CEO og co-founder Marie Lommer Bagger rejste 1 mio. kroner til sin start up Measurelet ApS ved at vende investorjagten på hovedet. Nu vil hun løfte sløret for, hvordan de gjorde, i programmet “Vækstiværksætterne”.

Measurelet rejste 1 mio. kr.

I et panel bestående af Marie Lommer Bagger, investor Henrik Harboe og patentkonsulenten Stefan Borch Bilfeldt fra AWA Denmark kommer vi tættere på succesen bag Measurelet. Hvad skal egentlig være på plads for, at investorerne overhovedet synes, du er interessant?

Marie Lommer Bagger stiftede virksomheden Measurelet, som har opfundet en metode til at måle væskebalancen hos patienter direkte i toilettet, frem for at sygeplejersker og sosu assistenter - til stor gene for patienterne - skal måle det manuelt. Kort tid efter idéen opstod, og hun sammen med en sygeplejerskekollega vandt en innovationskonkurrence, trådte investoren og lægen Henrik Harboe ind i hendes advisory board. Sammen vendte de investorræset på hovedet. I stedet for at tage land og rige rundt for at rejse penge, så inviterede de investorerne ind til Measurelet. 15 investorer dukkede op og kort tid efter, havde de rejst 1 mio. kroner.

Se med og hør hvordan her.

Om programmet:

I en programrække sponsoreret af AWA Denmark sættes der fokus på, hvad potentielle vækstiværksættere skal gøre, når de har brug for kapital til deres vækstrejse.Her handler det ikke bare om charme og den gode idé. Det er måske heller ikke tilstrækkeligt at sætte sit hus ind som kapital, for det er i millionklassen, at man skal fonde for at kunne skabe en vækst på et givent marked. De første to programmer handler derfor om at rejse penge, og hvad der konkret skal være på plads af formaliteter, så du øger din chance for at lande en investering. Første program har fokus på stadiet “proof of concept”, hvor man har fået den første prototype produceret og nu skal ud at finde kunder. I andet program ser vi på “proof of business”. Her ser vi på, hvordan man lander en endnu større investering, når man allerede har fået foden indenfor på markedet med enten testkunder eller solgt de første produkter. Her er det ikke nok med en prototype, her skal du også bevise dit værd som forretningsmand eller -kvinde. På dette niveau er der typisk behov for at få gang i salget og kunne både producere og levere i en større skala.

Send dit program live med SpeakerBee - læs hvordan her.

/nyheder

Følg med på de nyeste livestreaming trends

Vil du have Danmarks (måske) skarpeste nyhedsbrev om livestreaming? Hver 14'ende dag sender vi dig de absolut vigtigste trends og viden indenfor livestreaming.
Ved at tilmelde dig nyhedsbrevet accepterer du at vi må sende dig den nyeste viden om livestreaming. Læs mere om hvordan vi opbevarer din data her.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.